Tilbake til toppen
  /  Tjenester   /  Autorisert regnskapsfører og regnskapskapsførerselskap

Autorisert regnskapsfører og regnskapskapsførerselskap

Autorisert Regnskapsfører

Uansett om du driver eget enkeltpersonforetak eller et større selskap, er fordelene er mange ved bruk av Kunst & Kultur Regnskap AS sine autoriserte regnskapsførere for å dekke regnskapsbehovene:

  • Kunst & Kultur Regnskap AS kjenner godt til kunstneres spesielle fradragsposter og prosjekter.
  • Et godt regnskap er et meget nyttig styringsredskap for deg og dine prosjekter. Vi fører regnskapet for deg.
  • Du er pålagt av myndighetene å føre regnskap, og bokføringsloven stiller krav. Vi har god kjennskap til alle lover og forskrifter, og tilbyr selvsagt regnskapsføring etter bokføringsloven.
  • Vi er et autorisert regnskapsførerselskap. Vi har med andre ord autorisasjon fra Finanstilsynet og Regnskap Norge til å hjelpe deg med ditt regnskap.

I tillegg til at vi fører regnskap, tilbyr vi også en rekke spesialtjenester for skapende og utøvende kunstnere i Norge. Disse inkluderer privatøkonomisk og bedriftsøkonomisk rådgivning, koordinasjon med revisor for revisjon, bokføring, skreddersydde kurs og seminarer, samt utarbeidelse av budsjett og prosjektregnskap til søknader.

Ta kontakt med Kunst & Kultur Regnskap AS i dag for mer informasjon om hvordan våre autoriserte regnskapsførere kan bistå deg og din virksomhet med regnskap og andre finansielle behov. Du kan kontakte oss før du planlegger å starte og drive bedrift eller om du allerede har opprettet eget enkeltpersonforetak eller annen virksomhet.

OFTE STILTE SPØRSMÅL

HVA INNEBÆRER AUTORISASJON AV REGNSKAPSFØRERE?

Tittelen autorisert regnskapsfører erverves ved godkjent søknad hos Finanstilsynet. Det er altså Finanstilsynet som vurderer om søkere har nok praksis og nok relevant utdannelse (i tillegg til andre krav) til å oppnå autorisasjon. Det kreves blant annet tre års relevant regnskapspraksis og bachelorgrad i økonomi og administrasjon med regnskapsspesialisering eller en høyere grad. Etter godkjent autorisasjon som regnskapsfører kan regnskapsførere drive eget regnskapsbyrå/regnskapskontor gjennom enkeltpersonforetak, utnevnes som daglig leder eller være oppdragsansvarlig regnskapsfører i regnskapsførerselskap. Med andre ord innebærer tittelen autorisert regnskapsfører at en regnskapsfører kan føre regnskap for virksomheter hvor hun/han ikke selv er ansatt.

HVA ER FORDELENE MED Å BENYTTE SEG AV AUTORISERTE REGNSKAPSFØRERE?

Finanstilsynets autorisasjon av regnskapsførere er svært streng, noe som innebærer at du er garantert regnskapsførere med flere års praksis og god kjennskap til lover og forskrifter for regnskap og revisjon i Norge. Virksomheten din vil til enhver tid være sikret regnskapsføring etter bokførings- og regnskapsloven, lov om merverdiavgift, selskapsloven, skatteloven, aksjeloven, ferieloven og andre relevante lover. Det innebærer at du ikke trenger være urolig for mangelfull pliktig regnskapsrapportering.