Tilbake til toppen
  /  Tjenester   /  Regnskapskalender

Regnskapskalender

Regnskapskalender

Regnskapskalender
– viktige datoer og frist for betaling av skatter og avgifter
Nedenfor har vi samlet et knippe viktige datoer å huske på i løpet av året.

Merk: Er forfall på en helgedag eller helligdag har man utsatt frist til første virkedag.

Merverdiavgift (MVA)
Alle MVA-registrerte foretak må betale MVA årlig innen den 10.mars året etter eller i seks terminer i løpet året. Frist er da 10.april, 10.juni, 31.august, 10.oktober, 10.desember og 10.februar året etter (for perioden november og desember).

Forskuddsskatt (ENK)
Betaling av forskuddsskatt gjøres over fire terminer i løpet av året for enkeltpersonforetak: 15.mars 15.mai, 15.september og 15.november. For andre typer selskap vil fristene for forskuddsskatt kunne være annerledes. Den kan betales inn rentefritt ved eventuell restskatt før 31.mai det påfølgende året. Forskuddsskatten bør gjennomgås og sjekkes hvert nyttår da nye skatteopplysninger er basert på tidligere års skattemelding.

Skattemelding
Frist for levering av skattemelding 31.mai for personlig næringsdrivende (aksjeselskaper og enkeltpersonforetak). Denne leveres elektronisk. For lønnstakere og pensjonister er fristen 30.april.

Årsoppgjør / Årsregnskap
Selskap og foretak med regnskapsplikt må huske på levering av årsregnskap og eventuell årsberetning innen 31.juli. For mange vil det også være krav om revisjon.

Etterskuddsskatt for aksjeselskap (AS):
Etterskuddsskatt betales over to terminer, den 15.februar og 15.april. Når ligningen blir lagt ut (vanligvis 1. november) betales eventuelt restanseskatt eller man får til gode skatt. Frist er minst tre uker etter utlegging av ligningen.

Benytt deg av våre regnskapstjenester for å være sikker på at du ikke glemmer noen frister. Ta kontakt med vårt regnskapskontor i dag. Ring oss på telefon 950 26 188 eller send en e-post til post@kulturregnskap.no.

OFTE STILTE SPØRSMÅL

HVORFOR BURDE JEG BENYTTE MEG AV DERES REGNSKAPSTJENESTER?

Fordi vi er et nisjebyrå. Vi er best og størst vedrørende regnskapsføring for kunstnere i Norge. Tar du i bruk oss er du sikker på at alle lover og regler følges etter GRFS (god regnskapsføringsskikk). Vi er eksperter på kunstnerfradrag og andre fradragsmuligheter for næringsdrivende kunstnere, og benytter oss både av tradisjonelle og digitale løsninger for regnskap.

HVA ER FORDELEN MED Å ENGASJERE EN REGNSKAPSFØRER?

Å ha kjennskap til grunnleggende regnskap er nyttig, men ikke alltid nok. Tar du i bruk et regnskapskontor er du sikker på at alle lover og regler følges. Du er garantert at årsregnskap, revisjon, budsjett og bokføring utføres riktig og i tide. I tillegg til å føre regnskap, vil et regnskapskontor også kunne bistå med praktiske ting, som levering av årsregnskap og årsberetning i Altinn. Ta kontakt med oss i dag for mer informasjon om hvordan vi kan bistå deg.