Tilbake til toppen
  /  Tjenester   /  Regnskap og bokføring

Regnskap og bokføring

regnskap og bokføring Regnskap Og Bokføring

Alle som driver virksomhet er bokføringspliktige, både store og små bedrifter (inkludert enkeltpersonforetak). Denne plikten består i å følge bokføringsloven og bokføringsforskriftens krav til løpende bokføring i et regnskapssystem (som for eksempel Excel), og oppbevaring av bilag som bekrefter det som er registrert (dokumentasjon) i 5-10 år. Alle som leverer næringsoppgave (enkeltpersonforetak) og de som leverer MVA-oppgave er bokføringspliktige.

Det er hvordan foretaket er organisert (samt størrelsen) som avgjør regnskapsplikten. Alle følgende foretak har regnskapsplikt: alle aksjeselskaper, AS og ASA, NUF, ansvarlige selskaper (ANS/DA) og andre deltakerlignende selskaper av en viss størrelse som sjeldent forekommer blant kunstnere. Husk at årsregnskapet skal inneholde resultat, balanse og note. Du kan lese mer om dette under tjenesten vår for årsregnskap.

Du trenger ikke en årsresultat på flere millioner kroner for å ha stor nytte av regnskapsassistanse. Kontakt Kunst & Kultur Regnskap AS i dag og finn en regnskapsfører som kan gjøre hverdagen lettere for deg og som kan sikre intern kontroll av regnskapet. Ring oss på telefon 950 26 188 eller send en e-post til post@kulturregnskap.no.

OFTE STILTE SPØRSMÅL

KAN JEG SELV TA MEG AV DET Å FØRE REGNSKAP?

Å starte og drive bedrift i Norge kan virke som en enkel sak, i hvert fall å starte bedriften. Det å drive den er derimot mer komplisert, spesielt økonomi-delen. Ikke bare er et regnskap utrolig nyttig for å se den økonomiske utviklingen til store og små bedrifter, men det er for mange pålagt etter norsk lov. Det anbefales derfor å søke assistanse av regnskapsfører.

Dersom du likevel ønsker å bokføre og føre regnskap på egenhånd må du ha kjennskap til en rekke begrep, som balanse, bilag, budsjett, samt hva regnskap er. Du må ha gode rutiner på plass som er i samsvar med norsk lovgivning, og du må være kjent med hvordan føre regnskapet. Du må bestemme deg for om du skal bruke enkle verktøy som Excel eller om du ønsker å investere i tradisjonelle regnskapsprogram eller digitale regnskapsprogram. Du må også være klar over ulike rapporteringsfrister hver måned for å unngå purring og inkasso. Det er mye å skulle sette seg inn i, og det er viktig at du fra starten av har et finansielt oppsett som er forståelig, som følger grunnleggende regnskapsprinsipper og også norske lover og regler. Du kan velge å kaste deg ut i det – eller du kan få hjelp fra eksperter innen feltet regnskap for kunstnere.

HVA GJØR JEG OM JEG IKKE VET HVORDAN JEG SKAL FØRE ET REGNSKAP?

Det smarteste du kan gjøre er å ta kontakt med oss for et gratis uforpliktende førstegangsmøte for å få en innføring i hvor viktig regnskapsføring er.

Kontakt oss på 950 26 188 eller post@kulturregnskap.no

HVA ER FORDELEN MED Å ENGASJERE EN AUTORISERT REGNSKAPSFØRER?

Autoriserte regnskapsførere er eksperter innen sitt felt. De er oppdaterte på alle lover og regler innen regnskap og bokføring, om det så er snakk om regnskap og lønn, reiseregninger og utlegg, digitale løsninger eller generell økonomistyring. En autorisert regnskapsfører har en rekke ulike oppgaver. Dette kan være å bidra til å sikre at alt innen økonomi utføres korrekt, håndtering av purring og inkasso, sette opp regnskap til søknader og/eller gjennomføre intern kontroll av blant annet budsjett og bilag. Med en regnskapsfører er du sikret bedre kontroll på økonomien.

Benytter du deg av våre regnskapstjenester, vil du få gode råd av en fast regnskapsfører som også vil være din faste kontaktperson. Regnskap og økonomi kan være komplisert, spesielt for utøvende og skapende kunstnere, så ta kontakt med oss i dag for å benytte deg av en av våre regnskapsførere.

HVEM KAN BENYTTE SEG AV REGNSKAPSTJENESTENE DERES?

Vi tilbyr våre tjenester til kunstnere, som innebærer: skuespillere, dansere, musikere, sangere, komikere, artister, scenekunstnere, billedkunstnere, kunsthåndverkere, forfattere, skribenter, manusforfattere, journalister, programledere, regissører, koreografer, dramaturger, pedagoger, instruktører, scenografer, interiør- og arkitekter, fotografer, filmprodusenter, lyddesignere, lysdesignere, klesdesignere, make-updesignere, grafisk designere, smykke designere, yogainstruktører, personlig trenere, body-art og mange flere beslektede kunstnervirksomheter. Selskapene kan være etablert som enkeltpersonforetak, aksjeselskap, ideelle organisasjon/forening, delt ansvar eller ansvarlig selskap.